okt
2018

Több funkcióval bír a párátlanító penész ellen

Párátlanító penész

A magas páratartalom a penészgomba kialakulásának egyik legfontosabb magyarázata, mivel a spórák jelentős mennyiségű nedvességet igényelnek.

A párátlanító penész ellen képes megakadályozni, hogy ezek a spórák aktiválódjanak, mivel szárazon tartja a területet. Viszont, ha a penész már kialakult az adott helyiségben, abban az esetben elősegíti az eltávolítási folyamatot. A párátlanítók penész ellen való használatának egyik célja a levegő relatív páratartalmának csökkentése.

Ha az adott helyiségben aktív formában van jelen a penész, akkor azt minden bizonnyal a nedvesség okozza. Ha megszüntetjük a nedvességet, azzal a penész tápanyagaként szolgáló tényezőt is kiiktatjuk.

A párátlanító penész ellen hasznos eszköz. A másik jótékony funkciója, hogy enyhülést hoz az asztmások szenvedéseire is. Amennyiben a nedvesség megszüntetésére használjuk, helyezzük el a penészesedés közelében és válasszuk ki a teljesítmény legmagasabb beállítási fokát! Egészen addig hagyjuk bekapcsolva az eszközt, amíg a helyiség teljesen ki nem szárad.