jan
2017

Kellemes közérzetet biztosít a páramentesítés

Párátlanítás

Párátlanítás

A lakótér egészséges páratartalma 40–60 % között mozog. Ha ennél alacsonyabb, akkor túl száraz a levegő, ami csökkenti a bőr védekező képességét. Ahol pedig az optimális értéknél magasabb a páratartalom, ott mielőbb meg kellene kezdeni a páramentesítés folyamatát.

Általában a nedves falak növelik meg a szobák páratartalmát. Amennyiben ez tartós állapottá válik, elengedhetetlenül megjelenik a doh és a penész. A dohos szag mindenbe beleivódik, a bútorokba, a ruhákba és az ágyneműbe is.

Ez amellett, hogy kellemetlen, gyakran a penészesedés első fázisa. Szerencsére a páramentesítés során az erre szolgáló berendezések a szagokat is kiszűrik, így nemcsak a nedvességet távolítják el, hanem a kellemetlen aromákat is. A tartós megoldást a nedves falak szigetelése hozná, de ennek ára igen magas.

Ezért döntenek sokan, akik ilyen körülmények között laknak, amellett, hogy a páramentesítés a jó megoldás. Ugyanis a szigetelés árának töredékéért lehet egy készüléket megvásárolni. Ennek folyamatos működtetésével a levegő nedvességtartalma a határértékek között tartható.