jan
2016

A penészmentesítők nélkülözhetetlenek

A penészmentesítő használata

A penészmentesítő használata

Mindenkinek ismerős szituáció lehet a magas páratartalom miatt kialakult penészfoltok a lakás falain. Sajnos ezektől nagyon nehezen tudunk megszabadulni, ezért inkább a megelőzésre kell törekedni.

Az úgynevezett penészmentesítő segít megoldani ezen problémákat, ha már kialakult a kellemetlenség. A legokosabb megoldás, ha párátlanító készüléket használunk a lakásban, hogy azok okát hárítsuk el. A legújabb penészmentesítő készülékek megszüntetik a dohot és eltávolítják a port, meg a szöszöket a levegőből.

Nagyon sok háztartásban vizesednek az ablakok, ami szintén a sok pára következménye. Erre is jó döntés lehet a párátlanító készülék. A penészes falak veszélyt jelenthetnek az egészségre is, ezért kiemelten fontos, hogy tudatosan tegyünk ellene.

A penészmentesítő segít az ideális páratartalom kialakításában, így nem kell félni a túl sok vízgőztől. A párátlanítók olyan speciális szűrőkkel vannak ellátva, amelyek megakadályozzák a baktériumok elterjedését a levegőben, ezzel megelőzve a betegségek kialakulását.