Sze
2017

Téli gumiabroncs a nagy hidegben

Téli gumiabroncs

Gyakran, leginkább a kezdő autósok körében, felmerül a kérdés, hogy miért is érné meg egy olyan gumit választani télen a megszokott fajta helyett, amelyik tavasszal, nyáron ősszel és télen is megállja a helyét? Az egyre csak terjedő, de a szakértőket nem meggyőző négy évszakra kitalált gumi, ami a téli gumiabroncs szerepét is átveheti, a kényelem miatt lehet jó egyeseknek.

Ezzel nem szükséges az évszakok változásakor cseréltetni az abroncsot, és semmilyen gond nincs velük ezáltal. Sőt, ha az ember elég jó minőségűt választ, akkor az akár 2-3 évet is kibír csere vagy bármilyen karbantartás nélkül. A hozzáértők azonban úgy vélik, hogy zord időben ez semmiképp sem biztosít olyan tapadást, mint a téli gumiabroncs. Sőt, a téli változat még a legnagyobb mínuszokban is kiváló marad.

Ezért is jó, ha mindegyik sofőr megjegyzi, hogy a négyévszakos gumi kritikusabb helyzetekben, mint például jeges úton, nem tudja felvenni a versenyt a jó nyári vagy téli abronccsal. Amikor közeleg a dermesztő hideg, csak a téli gumiabroncs a megbízható megoldás.