Páramentesítő alkalmazása pincékben

A páramentesítő felhasználási lehetőségei
A páramentesítő felhasználási lehetőségei

Sok ember nem tudja használni a pincét például raktározásra, mert nagyon nedves és dohos. A páramentesítő az ilyen helyiségekben is könnyedén és hatékonyan alkalmazható. Sajnos az alagsorokban, pincékben a legtöbb esetben a levegő nedvességtartalma igen nagy, ami árthat az itt tárolt holmiknak.

A magas páratartalom minden éghajlatnál jelen van, de ezt mára már a modern technológiáknak köszönhetően lehet szabályozni, el lehet érni az optimális páraszintet. Meglepő módon, a páramentesítő készülék alapvető mechanikai funkciója megegyezik a hűtőszekrény mechanikai funkciójával.

A pincék folyamatosan érintkeznek a földből származó nedvességgel, ami dohosodást okozhat és a penész megjelenését is előidézheti. A penésznek számos káros tulajdonsága van, megrongálhatja a pincében tártolt festményeket, anyagokat, fotókat, szőnyegeket, ruhákat, bútorokat.

A páramentesítő megvásárlásánál fontos eldöntendő kérdés, hogy mekkora kapacitású legyen a készülék. A kicsi és nagyobb mentesítők mellett is szólnak pozitívumok, úgyhogy érdemes jól utána járni ennek.