máj
2018

Opatija városa is megér egy misét

Ezt a gyönyörű tengerparti várost mindenkinek látnia kell!

Ha nyaralásra kerül a sor, nagyon sok magyar a horvát tenger mellett dönt, hiszen nincs túl messze és megtalálható minden, ami egy kellemes vakációzáshoz szükséges. Persze ezen belül is rengeteg helyszín közül lehet választani, így érdemes egy kicsit érdeklődni, olvasgatni, mielőtt valaki leteszi a voksát egy bizonyos helyszín mellett. Horvátországban olyan tengerparti város is van, amely ötvözi a mediterrán éghajlatot a régi osztrák Riviéra szépségével.

Ez a kombináció sokakat vonz, hiszen a nyaralás akkor teljes, ha van benne bőven napozás, pihenés, fürdőzés, kényelmes és hangulatos helyeken elköltött vacsora, közben adott a lehetőség a különleges helyszíneket is bejárni, a helyi kulturális örökség nagyjait megtekinteni. Opatija olyan tengerparti város, ahol mindezt megtalálhatjuk. Horvátország egyik legelőkelőbb városáról van szó, ugyanis a gazdag történelmi múlt igazán nagyszerű látványosságokat hagyott maga után. Ez az a település, ahol az Osztrák Monarchia vezetői töltötték számtalanszor a téli időszakot, sőt, maga Ferenc József is többször itt tartózkodott a hideg hónapokban. Természetesen a tengerparti város számtalan jelét viseli ennek az időszaknak, aki ide ellátogat, az érezni fogja a letűnt idők fennköltségének az illatát a levegőben. Csodálatos épületek, szecessziós paloták árulkodnak arról, hogy itt valamikor igen neves emberek töltötték napjaikat, sőt, az egész birodalmat innen irányították.

Ezt a különleges hangulatot még tetézi az, hogy gyönyörű tengerparti sétányok, jól felszerelt és tiszta strandok, prémiumkategóriás szálláshelyek várják a turistákat. Persze aki nem feltétlenül ötcsillagos hotelben akar megszállni, hanem inkább egy olcsóbb helyen és a tengerparti város felfedezésére helyezné a hangsúlyt, ezt is megteheti. Bármi a prioritás, aki felejthetetlen élményekkel szeretne hazatérni egy nem mindennapi nyaralásból, mindenképpen érdemes ellátogatnia Opatijába. A Horvátországban található számtalan tengerparti város közül ez az egyik, amelyik a legtöbb látogatót vonzza évente.