ápr
2017

Növények mellé hasznos a párátlanító készülék

Párátlanító készülék

Párátlanító készülék

A hideg időszak beköszöntével az eddig szabadban tartott, de fagyérzékeny szobanövények bekerülhetnek a régi helyükre. A nyár során megszívták magukat alaposan napfénnyel és csodásat nőttek. Most azonban itt az ideje, hogy a lakást belülről ékesítsék. A növények mellett egy párátlanító készülék beállítására is szükségünk lehet.

Minden élő szervezet bizonyos mennyiségű vizet párologtat. Ezzel nincs is baj, egészen addig, amíg optimális a páraszint a lakásban, de előfordulhat, hogy a sok virág meghaladj az ideális értéket és elkezd lecsapódás kialakulni a falakon. Ezt megelőzheti a párátlanító készülék, nagyon könnyedén. Miért kell ez ellen tenni? Nem csupán azért, mert csúnya látvány, hanem, azért is, mert elősegíti a gombák szaporodását.

A meleg és nedves légkörben a baktériumok is otthonosan érzik magukat, ezért mihamarabb lépni kell, hogy ezek a káros szervezetek ne találják meg a számukra alkalmas életteret. A párátlanító készülék éppen ezért igazán remek befektetés, mert nem csak időszakosan tudjuk alkalmazni, hanem rendszeresen szükségünk lehet szolgálatára.