Mit takar az ale sör megnevezés?

Ale sör

Emlékszünk még azokra az időkre, amikor volt a világos és a fekete sör pár márka képviseletében? Nos, ma már olyan is létezik, hogy ale sör. Sőt, nálunk is kapható és bárhonnan megrendelhető az egész ország területén. Lássuk, hogy mit is takar ez az elnevezés!

Tulajdonképpen a felső erjesztésű söröket jelenti. Ez egy brit sörfajta, aminek színe a világos sárgától a sötétebb, szinte feketéig terjed. Alkoholtartalma egyáltalán nem elhanyagolandó, hiszen átlagosan 4-8%, tehát nem tartozik a „gyenge” sörök közé. Hogy jobban megismerkedjünk az ale sör fogalmával, illik tudni, hogy több altípusa is van. Ilyen a száraz Bitter, az édes Cream, a Scotch, ami a whisky ízére emlékeztet és a vöröses színű Irish Red Ale.

Szintén ale sör az édeskés, fekete Stout, illetve a Porter is, aminek az aromája kicsit a csokira emlékeztet. Ez a fajta sör télen-nyáron igazi élvezet nyújt. Érdemes minden típusát megkóstolni. Ennek a sörnek nincs szezonja, ugyanis bármikor ki lehet próbálni. Csupán egy jó társaság kell és néhány sör, a jókedv pedig garantált!