Mit mesél nekünk a pezsgő története?

Pezsgő történet

Szívesen visszarepülne a múltba és látogatást tenne a 130 évvel ezelőtti Magyarországon? Semmi akadálya! A Törley pezsgő múzeum a pezsgő történet szempontjából kiemelkedő lehetőséget nyújt arra, hogy visszamenjünk az időben és megszemléljük, hogyan született, emelkedett a magasba és lett méltán világhíres a szóban forgó ital.

A századforduló idején kezdte el a pályafutását a Törley gyár és mivel már a születésétől kezdve nyitott volt az újdonságokra, hamar belopta magát a poharukban egyediséget keresők szívébe. Csakhamar kedvelt kiegészítője lett a császári és királyi ünnepségeknek, sőt, az egész világ szívét meghódította azáltal, hogy kikerült a külföldi piacokra.

A pezsgő történet azonban a II. Világháború idején nem volt olyan felhőtlenül vidám, hiszen a sajnálatos események az emberek gondolatait más irányba terelték, így nem volt igazán kereslet a minőségi italra. Szerencsére, az 50’-es évek kezdetétől, a pezsgő története újra a magasba szárnyalt, töretlen népszerűsége pedig azóta is tart.