A méretpontos autószőnyeg főbb előnyei

Méretpontos autószőnyeg

Aki több éve rendelkezik már egy újabb típusú kocsival, és a járműre nem csak egy eszközként tekint, amivel A pontból egyszerűen el lehet jutni a B-be, akkor bizonyos lépéseket kötelező meghozni a tisztaság fenntartása érdekében. A kezdeti lépést a méretpontos autószőnyeg megvétele jelenti, amivel a kárpit és a gyárilag rögzített szőnyeg sokáig ép marad, mivel ez a termék fogja fel a sok koszt és piszkot, illetve egyéb ártalmas anyagokat.

A méretpontos autószőnyeg azért fontos, mert pontosan passzol az adott autóhoz, ami által nem fog elcsúszni vezetés közben, így pedig kényelmesebb lehet ez a tevékenység. Senki sem szereti, amikor egy találomra megvett szőnyegfajta folyamatosan elmozdul és a pedál alá gyűrődik.

Ez legrosszabb esetben még kisebb balesetekhez is vezethet, hiszen ha nagyon beakad a szőnyeg, akkor nem tud fékezni a sofőr. A méretpontos autószőnyeg készülhet szövetből és gumiból is. Az előbbi fajtát inkább nyáron ajánlatos alkalmazni, míg a gumi télen számít elengedhetetlen tartozéknak, amikor rengeteg nedvesség kerül a kocsiba.