Horgászfelszerelések minden helyzetre

A horgászat örökzöld hobbi és időtöltés: valamilyen formában már ősidők óta űzzük és feltehetően soha nem fog kimenni a divatból. Korábban létfenntartási szükséglet volt, napjainkban sokak számára a tökéletes kikapcsolódást jelenti. Kiszakadhatunk a mindennapokból, távol a város zajától, csendben és békességben tölthetjük el időnket. Ráadásul ha szerencsénk és érzékünk is van a dologhoz, még a táplálékot is biztosíthatjuk magunknak.

A profi horgász felszerelések beszerzése az első lépés

Ahhoz, hogy jó horgászok legyünk, nem elég a stabil elméleti alapok birtokában lennünk, szükségünk lesz a megfelelő horgász felszerelések beszerzésére is. Nem elég, ha tudjuk, hogyan néz ki például egy úszós horgászbot felszerelése, be is kell szereznünk hozzá a megfelelő darabot.  

Napjainkban a Feeder horgászat az egyik legnépszerűbb módszer a sport szerelmesei körében. A fenekező horgászat méltán közkedvelt, viszonylag kevés eszközzel érhetünk el szép eredményeket. Azonban a horgász felszerelések jó megválasztása fontos, hiszen sokkal eredményesebbek lehetünk, ha kifejezetten Feeder bottal próbálkozunk a hagyományos fenekező módszer helyett.

A profi pergető felszerelés nem kevésbé fontos, ha ezzel a módszerrel szeretnénk halat fogni. Régebben döglött halakat is használtak ragadozóhalak kifogására, egy jó műcsali sokkal hatásosabb lehet erre a célra. Soha nem tudhatjuk, mekkora hal akad horogra, ezért érdemes minőségibb botot választani.

Ha pedig a nagyobb pontyokat célozzuk meg, egy jó bojlis felszerelésre szükségünk lesz. A nagyméretű, sűrűn szövött háló fontos a megfelelő és kíméletes szákoláshoz, akárcsak egy puha pontymatrac és egy pontyzsák is.

A kényelmi eszközökről se feledkezzünk el

Az szükséges alapfelszereléseken kívül a kényelmi eszközök is jól jöhetnek, ha megfelelő pihenéssel szeretnénk eltölteni az erre szánt időt. Hogy ne vesszünk el a rengeteg felszerelés között, a szerelvénytároló dobozok jelenthetik a megoldást. Ha nem kényelmetlenül, a földön gubbasztva szeretnénk várni a kapásra, gondoskodhatunk a horgászfotel és a sátor mellett egy rod pod szett beszerzéséről is, főleg, ha huzamosabb időt szeretnénk a vízparton tölteni.

Úszós horgászbot felszerelése

Az elektromos kapásjelző szintén fontos lehet, ami hang- és fényjelzéssel adja tudtunkra, hogy akasszunk időben, ha szeretnénk kifogni a zsákmányt. A specialcarp.hu oldalra látogatva válogathatunk a szükséges horgász felszerelések széles kínálatában, hogy semmi ne maradjon ki, amihez a hatékony horgászathoz szükségünk lehet.