Gyakran kivitelezhető az ablakcsere bontás nélkül

Ablakcsere bontás nélkül

A régi épületek esetében egy nap el fog érkezni az idő, amikor szükség lesz a nyílászárók cseréjére. A régi és elavult, fakeretes ablakok fénykorukban még jól szigeteltek, azonban mára sok esetben be is ragadnak.

A fának nagy ellensége a nedvesség, ami lassan visszafordíthatatlan károkat okozhat a szerkezetében. Panellakások esetében, általában az ablakcsere bontás nélkül kivitelezhető, az épület vasbeton szerkezete miatt.

A probléma a régi téglaépületekkel szokott lenni, mert itt fennáll a veszélye annak, hogy a keret kibontásakor nagyobb törmelékdarabok kieshetnek a falból. Azonban, a szakemberek mindent megtesznek annak érdekében, hogy az ablakcsere bontás nélkül kivitelezhető legyen, mert ez így sokkal kevesebb időt vesz igénybe, ráadásul nem kell külön az új nyílászáró körbeépítésével is foglalkozni.

Amennyiben az ablakcsere bontás nélkül történik, akkor is vannak bizonyos fontos lépések, mert az esztétikai kivitelezés mellett, a tökéletes szigetelésre is óriási hangsúlyt kell fektetni.