Feng shui akvárium halaknak

A Feng Shui fogalma sokak számára ismerős lehet, egyre többször tartjuk szem előtt, ha saját otthonunk berendezéséről van szó. Azonban nem csak számunkra fontos az egyensúly megtalálása: ugyanígy hatással lehet akár kedvenc háziállataink mindennapjaira is. A kínai világnézet szerint a Chi a világmindenséget átfogó energia vagy természeti erő. Ha szeretnénk, hogy halaink is jól érezzék magukat kicsi akváriumukban, ennek az erőnek a segítségével az ő otthonukat is pozitív energiákkal tölthetjük fel. Ráadásul a Feng Shui alapján az akvárium szerencsét és gazdagságot hoz a házra – miért is mondanánk rá akkor nemet?

Kicsi akvárium a Feng Shui szerint

A Feng Shui szerint berendezett lakásokban fontos szerep jut az akváriumnak. Egy megfelelően elhelyezett és berendezett kicsi akvárium is áldásos hatásokkal jár együtt. Az akvárium vize és a halak képesek eltörölni a negatív hatásokat és pozitív energiákkal helyettesíteni azt. De hogyan is rendezzünk be egy ilyen akváriumot?

Az első lépés az akvárium halak összeválogatása. Figyeljünk arra, hogy az akváriumba, annak méretétől is függően 1, 6 vagy kilenc darab hal kerüljön. Lehetőleg kerüljük a piros halakat, amelyek a tűz elemet jelképezik – ez pedig a vízben nem éppen harmonikus megoldás. A fekete halak nagyon érzékenyek a negatív energiákra, így képesek nekünk jelezni a bajt. A Feng Shui szerint 8 aranyhal és egy fekete az ideális. Kicsi akvárium esetén ennyi halat nem tehetünk bele, de egyrészt ekkor is figyeljünk a színekre, másrészt soha ne tegyünk 2, 5, 7, vagy 10 darab halat az akváriumba.

Az akvárium megfelelő elhelyezése és tisztántartása is nagyon fontos

Az akvárium lehetőleg olyan helyre kerüljön, ahová mindig jut természetes fény, ugyanakkor ne tegyük ki őket közvetlen napsugárzásnak. Így például az ablak nem lesz megfelelő hely számukra. Lehetőleg a lakás déli oldalán helyezzük el. A legjobb a gömb alakú akvárium, de ha nincs, a téglalap alakú is megteszi, egyedül a kocka alakot kerüljük el.

Fontos, hogy a vizet mindig megfelelően tisztán tartsuk. Rendszeresen cseréljük és használjunk akváriumi vízszűrő és levegőztető berendezést is. Ha mindezek ellenére a halak elpusztulnak, az valamilyen erős negatív energia jelenlétére utal, amelyet szegény halak is megéreznek.

Akvarium gyerekeknek
Akvárium gyerekeknek

Az akvárium nem csak kiváló dísze lehet egy lakásnak, hanem megfelelően berendezve rengeteg pozitív enerigát is képes sugározni. Egy akvárium gyerekeknek is kiváló meglepetés lehet és az ő környezetüket is barátságosabb, pozitívabb hellyé teheti.