Az internet világában élünk

A világot nyújtó internet
A világot nyújtó internet

Jó pár évvel ezelőtt még eléggé nehezen tudtuk volna elképzeli, hogy akár a parkból is közvetlenül tudunk csatlakozni a világhálóra. Sokan emlékeznek még a hagyományosnak mondható internet kávézó helyiségekre, ahol befizetést követően lehetett szörfözni a neten.

Még vannak ilyen helyiségek, de már eléggé megritkultak, annak köszönhetően, hogy már majdnem minden lakásban található internet előfizetés. A technika már annyira elhaladt, hogy nem is vagyunk közvetlenül a számítógépekhez kötve, hiszen akár mobiltelefonon keresztül is lehetséges majdnem bármit megtenni. Az internet világában gyakran annyira összementek a távolságok, hogy azt alig tudjuk elképzelni.

A székből ülve műholdfelvételeken keresztül nézhetjük a világ másik oldalán lévő települések elhelyezkedését, és bárkivel kommunikálhatunk, akivel csak akarunk. Kétség nem fér hozzá, hogy az internet egyik legnagyobb vívmánya a közösségi média, amin keresztül sok ember külön életét is megfigyelhetjük a beírásaik és képeik alapján, ami gyakran jól jön, ha egy rokonnal kell tartani a kapcsolatot.