A kucsmagomba a paleo étkezés része

Kucsmagomba
Kucsmagomba

A paleolit étkezés gondot fordít a megfelelő mennyiségű zsírok bevitelére. Mivel a módszernek nem része a feldolgozott ételnek számító margarin, illetve a tejtermékek közé tartozó vaj fogyasztása, a hangsúly az állati eredetű zsírfogyasztásra tevődik, ami a húsos táplálkozástól jórészt elválaszthatatlan. A telített és telítetlen zsírsavak aránya a libazsírban igen kedvező. A libacomb elkészítése libazsír használatával, zsírban abálással egyszerű módon történik. A készítés során a zsír hőfoka legyen 100 fok alatti, így a libahús omlós marad, nem szárad ki. A paleo táplálkozás figyelmet fordít a gombákra, a termesztettnél sokkal finomabb szedhető gombákra is. Az erdei gombák ízletes képviselője a kucsmagomba, amiből kiváló ízű gombaleves vagy gombaszósz készíthető. A kucsmagombát húsokhoz köretként is felhasználják, a nagyobb példányok jól tölthetőek. A piacokon érdemes figyelemmel követni a szezon szerint a különböző méretű és ízű gombák megjelenését, mivel a felhasználásukkal változatossá tehetőek az ételek.