A kókuszvirág cukor igazi különlegesség

Kókuszvirág cukor
Kókuszvirág cukor

Napjainkban már rengetegféle cukorkülönlegesség közül válogathatunk, hogy megőrizzük alakunkat, egészségünket. A fehér cukor igazi méreg, szokták mondani. Helyette már többféle, árban és minőségben is kiváló cukor közül válogathatunk. A kókuszvirág cukor a kókuszpálma virágjából készül. A népszerű nádcukor és egyéb alapanyagokból készült cukrok, ízesítőszerek alternatívája a kókuszvirág cukor. Íze igazán különleges. Leginkább a barnacukorhoz vagy nádcukorhoz lehetne hasonlítani. Ízében felfedezhető a karamellás, enyhén lágy aroma. A fentiekben említett cukrot felhasználhatjuk sütéshez és főzéshez is. A fehér cukrot kiválthatjuk egyszerűen a kókuszvirág cukorral. A kókuszpálma egyébként is ismert a rengeteg felhasználási területéről. A cukor mellett készítenek belőle pálmazsírt is, ami a napraforgóolaj és állati eredetű zsiradék helyettesítője lehet. Ha szeretnénk megtartani az alakunkat, esetleg most kezdjük el a fogyókúránkat, akkor válasszuk a kókuszvirág cukrot, mint édesítőszert a mindennapokban!