A karkötő régen és napjainkban

A karkötő érdekes ékszer
A karkötő érdekes ékszer

A legtöbb nő szereti ékszerekkel feldobni a megjelenését, de nem mindenki rendelkezik egyforma ízléssel. Vannak, akik egyszerre több darabot is magukra aggatnak, míg mások megmaradnak egy-két klasszikusnál, így szolidan megspékelhetik az öltözéküket. A karkötő kimondottan divatos ékszer, aminek története egészen régről indul.

Már az ókorban is előszeretettel viseltek különböző anyagokból készült karpereceket, amelyeknek nemcsak esztétikai szempontból tulajdonítottak fontosságot, de számos esetben különféle erőket is tulajdonítottak ezen ékszereknek. Már abban az időben is inkább a nők kiváltsága volt a karkötő viselése, de a férfiak csuklóján sem volt ritka jelenség.

Napjainkban mindkét nem egyaránt szívesen visel karkötőt, amelyek készülhetnek nemesfémekből, egyéb fémekből, műanyagból, gyöngyökből, de akár bőrből és fából is. Ezek mellett léteznek olyan darabok is, amelyeknek gyógyerőt tulajdonítanak, ilyenek például a mágneses modellek. Egy jól megválasztott karkötő igen remek kiegészítője lehet az ember ruházatának.