nov
2017

Szélvédő javítás a kőfelverődések után

Szélvédőcsere olcsón

Igyekezzünk menteni, ami menthető, és akkor elkerülhető a szélvédőcsere, de csak akkor, ha még időben fordulunk szakemberhez. Bizonyos esetekben lehetséges a szélvédő javítás. Ez általában akkor történhet meg, amikor egy kőfelverődés következtében nem reped el az egész szélvédő, ugyanis a repedt üveg nem garantálja, hogy a későbbiekben nem fog problémát okozni. Viszont a kőfelverődésekből fakadó gondokat, szerencsére, meg lehet előzni.

A hőmérséklet-változás nagy hatással van az ilyen sérülésekre. Egy egyszerű kőnyomból még szélvédőcsere is keletkezhet, hogyha hanyagoljuk a szélvédő javítás fontosságát. Előbb-utóbb meg fog telni nedvességgel még akkor is, hogyha ez szemmel nem látható, és a hideg idő beálltával elrepeszti a szélvédőt, mivel a víz a mínuszok hatására tágulni kezd, és huzamosabb ideig nem fogja bírni a szélvédő ezt a nyomást. A szélvédő javítás során speciális műgyanta keverékkel lesz feltöltve a sérült rész, ezért nem fog gondot okozni az átláthatóságban, és a fent említett repedés sem fog bekövetkezni.

Az autóüveg polírozás szintén újszerűvé varázsolhat egy karcokkal díszített autóüveget. Persze, ez attól is függ, hogy ezek a sérülések mennyire mélyek. Akármennyire vigyázunk a kocsinkra, apró sérülések mindig előfordulhatnak. Ez esetben ezt leggyakrabban akkor vesszük észre, amikor nappal szemben vezetünk, és a sugarak megtörnek az apró karcokon. Az autóüveg polírozás során ezek eltüntethetőek, hogyha nem olyan nagyok, hogy körömmel is érezhetőek legyenek.

A mélyebb karcok esetén, sajnos, nem fog segíteni az autóüveg polírozás. Ez a szolgáltatás csak akkor éri meg, hogyha egy szélvédőcsere igazán sokba kerülne. Mindenekelőtt végezni kell egy próba szélvédő polírozást, hogy megállapítható legyen, milyen költségekkel fog járni a további munka. Az is megtörténhet, hogy egy szélvédőcsere olcsóbb megoldás lesz, mint a régi felújítása az autóüveg polírozás módszerével. Ha egy ritka modell tulajdonosai vagyunk, amihez szinte lehetetlen beszerezni szélvédőt, abban az esetben csak ez az eljárás fog segíteni.

Print Friendly, PDF & Email