nov
2017

A sajtos rúd receptek egyszerű elkészítése

Sajtos rúd receptek

Abban az esetben, ha valaki már unja az édes ízeket és egy kis sós rágcsálnivalóra vágyik, lehetősége van több száraz sütemény közül választani. Sokaknál nem jöhet más szóba, mint a sajtos rúd receptek házilag elkészítve. Egy ilyen remek és gyorsan elkészíthető finomsággal meglepheti a vendégeit, és biztosan sikert arat vele.

Az elkészítését illetően tudni kell a következőket. A sót, valamint a lisztet keverje össze, morzsolja bele a vajat, ezután adja hozzá a tojássárgákat és a tejfölt, amikor mindez megvan, alaposan keverje össze. Az ebből kialakult tésztát nyújtsa ki, kenje meg a már előzőleg felvert tojással és szórja meg finom reszelt sajttal.

Ha kész van, nem maradt más hátra, csak annyi, hogy vágja fel körülbelül egy centiméter széles és tíz centiméter hosszú csíkocskákra. Ezután jöhet a sütés, és már el is készült a sajtos rúd. Sütőpapírral béleljen ki egy tepsit, helyezze bele a csíkokra vágott tésztát, aztán mehet is az előmelegített 200 fokos sütőbe. Körülbelül 20 perc alatt kivitelezhető a sajtos rúd recept.

Print Friendly, PDF & Email