aug
2018

Függönyök kívánság szerint

Különféle függönyök

Lakásunk ízléses berendezéséhez igazi hangulatvarázsló eszközök állnak a rendelkezésünkre. A textíliák, ezen belül is a függönyök, nagy hatással vannak az egész lakás stílusára, látványára. Nemcsak színük, mintázatuk, alapanyaguk határozza meg mindezt, de a szabásvonaluk vagy a felfüggesztésük módja is befolyásoló tényező lehet.

Lakásunk helyiségeinek funkciójából adódóan, már eleve meghatározzák, hogy szükséges-e azokat sötétíteni vagy elegendő egy finom anyagú, átlátszó függönyt feltenni. Amennyiben a kettő között szeretnénk arany középutat találni, még arra is van megoldás.

A függönyök legnépszerűbb típusai az átlátszó/fényáteresztő, amelyek kitűnően beengedik a napfényt, de kintről nem látnak be; az árnyékoló, amelyek jól átengedik a fényt, de este kintről nem látnak be; a sötétítő kizárják a fényt és szintén nem látnak be; a blackout/fényzáró szinte teljes sötétséget biztosít; a spagetti/zsinór, ezek fényáteresztők, nem sötétítenek, de igen izgalmas a megjelenésük; a lap/panel, ami fényáteresztő és sötétítő funkciója is van. Nem kétséges, hogy ezen függönyök között mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelőt.

Print Friendly, PDF & Email