máj
2018

Baj van, ha hamar elfogy a melegvíz a villanybojlerből

Hamar elfogy a melegvíz a villanybojlerből

Egy olyan bojlerrel, amit nem tartanak megfelelően karban, egy idő után sok baj lehet. A szerelők ezért is mondják a tulajdonosoknak, hogy a szerkezettel igenis törődni kell. A problémát sokaknál az jelenti, hogy nagyon hamar elfogy a melegvíz a villanybojlerből.

Erre a kellemetlen jelenségre jellemző, hogy a meleg víz megnyitása után a megszokott hőfokú víz folyik a csaptelepeken keresztül, de pár perc elteltével elkezd változni a hőmérséklete, és egy idő után csak langyos vízhez jut az ember. Sőt, amikor tényleg rossz állapotban van a gép, akkor tíz, tizenöt liter után a víz hőfoka teljesen hidegre vált.

Nem vitás, hogy amikor hamar elfogy a melegvíz a villanybojlerből, akkor az nagyon zavaró, hiszen a meleg víz manapság már megszokott dolog és rengetegen nem tudják azt nélkülözni. Egyesek a gond felbukkanásakor azt gondolják, hogy a berendezésben a legtöbb hibát okozó, káros vízkő felhalmozódása a ludas itt is. Ez részben igaz. De, amikor hamar elfogy a melegvíz a villanybojlerből, az azt is jelenti, hogy a szerkezetben a meleg víz cső megsérült, elrepedt vagy megrozsdásodott.

Print Friendly, PDF & Email