jan
2017

5 érv a fa reluxa mellett

Reluxa

Reluxa

Miközben a redőnyöknél egyre kevésbé, sőt szinte már egyáltalán nem jellemző a fa használata, addig a reluxák tekintetben újra hódítani kezdett ez a természetes alapanyag, ami nem véletlen, hiszen aligha tudnánk barátságosabb és kellemesebb belső árnyékolót elképzelni egy fa reluxánál. Amennyiben te is éppen azon gondolkozol, hogy belső árnyékolót cserélsz, de nem tudod, hogy miért is olyan jó a fa reluxa, akkor böngészd át az alábbi érveket, amelyek ennek az előnyeit taglalják! Forrás: https://www.csancsa.hu/reluxa/fa-reluxa

  1. Természetesség

A fa reluxa kapcsán sokszor és sok helyen elhangzott már, de nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a természetesség miatt kis túlzással páratlannak tekinthető a belső árnyékolók között. Sem a műanyag, sem az alumínium nem képes ugyanis azt a melegséget és összhatást produkálni, amit egy fából készült reluxa, hiszen nem véletlen, hogy a legtöbben bentre még mindig fából készült ajtókat, bútorokat és egyéb berendezési tárgyakat választanak maguknak. Ebből a szemszögből, vajon miért ne lehetne a reluxánk is fából?

  1. Sokszínűség

A fa reluxa a közhiedelemmel ellentétben messze nem csak natúr famintázatú lehet. Éppen ellenkezőleg! A műanyag és az alumínium reluxákhoz hasonlóan számtalan színben megvásárolhatjuk, így akár maradhatunk a natúr, de pácolt változatoknál, azonban akár teljesen egyedi árnyalatokat is választhatunk. Sőt mi több, a fa reluxát bármikor könnyedén átfesthetjük és felújíthatjuk, így könnyebben az igényeinkhez igazíthatjuk.

  1. Könnyedség

A faredőnyök nehézkes mozgatása óta él az emberekben egyfajta előítélet minden fa árnyékolóval szemben. A fa reluxák kapcsán azonban nem kell ilyesmitől tartanunk, hiszen a gyártók speciálisan termesztett, kifejezetten könnyű szerkezetű, de mégis masszív és tartós alapanyagokból készítik el az árnyékolást végző lamellákat, így azok mozgatása semmivel sem lesz nehezebb, mint egy habkönnyű műanyagé vagy alumíniumé, hiszen súlyuk kapcsán sem vehetünk észre különbségeket.

  1. Ergonómia

A fa reluxák mindemellett az ergonómia és a dizájn szempontjából sem hagynak cserben minket, ezáltal lamelláik ugyanolyan vékony és kecses kivitelezést kaptak, mint bármelyik műanyag nyílászáróé, így akár modern otthonokban is nagyszerűen felhasználhatók. Nem ormótlanok, nem elnagyoltak, sőt sem felhúzott, sem leeresztett állapotban nem zavaróak a méreteik.

 5. Motorizálhatóság

A fa reluxa mellett szól még továbbá, hogy műanyag és alumínium társaihoz hasonlóan nagyon könnyen és egyszerűen motorizálhatók az ilyen árnyékolók. Ennek köszönhetően mozgatásuk lényegesen kényelmesebbé és egyszerűbbé válhat, hovatovább automatizálttá is, aminek köszönhetően saját igényeinkhez, vagy az időjáráshoz igazíthatjuk otthonunk árnyékolását, amivel akár még rezsiköltségeinket is csökkenthetjük hosszabb távon.

Print Friendly, PDF & Email